Alphen maakt deel uit van de gemeente West Maas en Waal. Een streek in de provincie Gelderland, gelegen tussen de rivieren de Maas en de Waal, ten westen van het Rijk van Nijmegen, ten zuiden van de Betuwe en ten noorden van de provincie Noord-Brabant.

Vanuit hier ben je zo bij het snelwegennet, binnen 15 minuten bereik je de A15 of de A50 en binnen een half uur ben je in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Het dorpje Dreumel heeft alle voorzieningen. De veerdienst brengt je naar het Brabantse Lith en Oijen, van daaruit ben je zo in Oss.

Het rustig en landelijk gelegen woonproject Appelhoek bevindt zich op maar een steenworp afstand van de dorpskern. Hier heb je een basisschool, een cafetaria enkele basisvoorzieningen en het dorpshuis de Hucht. Het dorpshuis is de ontmoetingsplaats voor bijna alle verenigingen in Alphen zoals biljarten, stijldansen, het smartlappenkoor en de dansmariekes. Het is typerend voor het dorp dat het dorpshuis gerund wordt door vrijwilligers. Door het jaar heen worden er bovendien allerlei activiteiten georganiseerd, zoals de dorpsquiz, een rommelmarkt en het gezellige Pleinpop. Daarnaast is er nog de Alphense Tennis Club en de voetbalvereniging Avios.

Het dorp is sfeervol en authentiek. Je treft er de kerk van de Heilige Lambertus, waarvan het fundament behoort tot één van de oudste kerken van Nederland. Even buiten het dorp staat een originele standerdmolen en langs de dijk vind je enkele oorspronkelijke T-boerderijen. Hier staat ook nog een echt dijkmagazijn: een publieke schuur voor de opslag van materialen die vroeger gebruikt werden om de dijken te versterken. Tegenwoordig is dit een rijksmonument.

Voor de gemeente staat een prettige woonomgeving voorop. Ze besteden onder andere veel aandacht aan biodiversiteit. Zo zorgen de grazende ooien in de weilanden voor een natuurlijke aanblik, maar ondertussen zijn ze hard aan het werk: tijdens hun trektocht verspreiden ze zaden, vruchten en planten. Dit zorgt voor een nog aantrekkelijker grasland voor de mensen en dieren, zoals vlinders en bijen. Tevens is er een maaibeleid afgesproken, waardoor bloemen en kruiden zo min mogelijk lijden. Alphenaren houden van de natuur!

Er is een prachtige wandel- en fietsroute langs de Maas en dit netwerk wordt nog steeds uitgebreid. Maak bijvoorbeeld op je vrije dag een uitstapje naar de Tuinen van Appeltern, je bent er met de fiets binnen een half uur. Of bezoek het terras van de kleinschalige jachthaven aan de rand van het dorp.

Wonen in een groene omgeving waar je de buren kent. Ook jij voelt je hier vast en zeker thuis! Landelijk wonen met de stad om de hoek.

Google Maps